اطلاعیه : {{ به گزارش یاسر قربانی عزیز ، هیئت عزاداری مسجد کرنوسیون روز یک شنبه 1390/5/30 ساعت 9:30 شب از مسیر مسجد کرنوسیون-خیمه گاه-بندار قاضی-خیابان امام خمینی شمالی به محضر حضرت سید محمد سبزقبا (ع) برای عزاداری سالروز شهادت ساقی کوثر علی علیه السلام مشرف می شوند.}} التماس دعا.

 

 

اما بعد....

دیدیم که قیمت روغن های مایع بازار در کشور به هیچ وجه با ارزش واقعی محصول آفتابگردون سخنیت نداره.
اجازه بدین نگاهی به آمار رسمی در خصوص سهم روغن های وارداتی بندازیم.
آمار رسمی میگه که کشور ما نزدیک به 80 درصد روغن خوراکی مورد نیاز مردم رو به صورت خام وارد می کنه.
(با سه دقیقه سرچ ناقابل آمار دستتون میاد.)
همینه که خیل کارخونه های جور واجور روغن در کشور (از مایع گرفته تا نباتی) صرفا روغن  وارداتی رو دریافت و پس از یک مقدار عملیات تصفیه و ... بسته بندیش می کنن.
روغن خام آفتابگردون فقط یکی از انواع روغن های وارداتی محسوب میشه و دانه های روغنی دیگه ای مثل سویا و کلزا و کنجد و پنبه و .... جزو دانه های روغنی برای تولید روغن محسوب میشن.
به قیمت روغن های وارداتی در سال 90 توجه کنید (به نقل از رئیس انجمن روغن نباتی ایران)
روغن سویا : هر تن حداکثر 1350 دلار     
روغن آفتابگردون : هر تن 1400 دلار
معنیش اینه که هر کیلو روغن وارداتی برای کارخونه دار قریب به 1500 تومن تموم میشه. بنابراین طبیعیه که 700 تومن هم برای هزینه هایی از قبیل : حمل و نقل ، تصفیه و بسته بندی ، مالیات و واسطه های بازار و کاسب های خرده پا اضافه بشه و نهایتاً هر عدد روغن مایع 850 گرمی رو 2200 تومن راهی آشپزخونه های خلق الله بکنن.
دقت کنید دوستان؛
بنده وقتی پُست قبلی رو می نوشتم صرفا کلاه خودمو قاضی کردم که به این نتایج رسیدم و الانم که این مطلب رو می نویسم 10 دقیقه بیشتر نیست که آمار فوق رو استخراج کردم که شکر خدا تخمین های تجربی بنده تایید شد.
یادم میاد چند سال پیش رفته بودم خونه ی یکی از خاله هام(که الان عمر داده به شما) در بندر اقتصادی و مهم امام خمینی در جنوب خوزستان. همسرش مدیر یکی از ترمینال های کشتی بود.
شبی با هم روی اسکله و در کنار یکی از کشتی های غول پیکر قدم می زدیم که یه لوله شیلنگ مانند و خاکستری تیره و کثیف و قطور(حدود 25 سانتی متر قطرش بود) رو دیدم که از بدنه کشتی بیرون اومده و روی اسکله افتاده بود و تا یکی از منابع بزرگ نفت در 100 متری کشتی امتداد داشت.
از شوهر خالم پرسیدم :
-    این گازوییله؟(گمانم این بود که کشتی داره سوختگیری می کنه)
-     روغنه.
-    روغن بارمیزنه؟(تصور کردم که روغن تعویض روغنیه)
-    بار نمیزنه داره تخلیه میکنه.
-    پس اون روغنایی که بسته بندی توی تعویض روغن ها هست اول اینجوری فله وارد میشن؟
-    روغن خوراکیه .
-    ..!!!
-    تعجب کردی؟
-    یعنی چی روغن خوراکیه؟
-    روغن خوراکی با کشتی میاد اینجا توی این منابع بعد با تانکر های نفتکش میرن به سمت کارخونه های تصفیه روغن و اونجا بسته بندی میشن.
از تعجب خشکم زد.
به خاطر همین تجربه بود که حدود یکماه قبل یکی از همکاران جام جم خبری رو توی جمع رفقا داد و تنها کسی که تعجب نکرد من بودم.
میگفت بابای دوستش ماشین ترانزیت داره. از ایران بنزین میزنه واسه عراق. از عراق گازوییل میزنه واسه ترکیه و از ترکیه روغن مایع خوراکی میزنه واسه ایران. توی هیچکدوم از این مسیرهای سه گانه  شستشوی تانک انجام نمیشه و این سه مواد فقط جایگزین هم میشن.

 
نتیجه :
بنده شیمیدان نیستم که بتونم ترکیبات روغن های نباتی و مایع درون بازار رو کشف کنم.
اما همونطور که بزرگان گفتن "عقل" پیغمبر دوم شماست ، با رجوع به قوه تشخیص خودم به این نتیجه می رسم که ممکنه محتویات روغن های وارداتی با این قیمت نازل اصلا روغن نباشه و ترکیبات نفتی و یا چیزه دیگه ای داشته باشه.
به این نکته توجه کنید.
دمای درونی بدن ما حدود 37 درجه اس.
تبعا این دمای خون ما هم هست.
حالا اگر روغنی مصرف کنیم که توی دمای 37 درجه حالت مایع داشته باشه خطر رسوب کردن چربی در دیواره رگ های مظلوممون رو کاهش دادیم.

قبول؟
لذا روغنای نباتی تا اینجا مردود و از رده خارجن (لااقل بخاطر جامد بودنشون ، وگرنه بماند که ترکیباتشون چیه؟)
میمونه روغن های مایع که به دلیل قیمت مشکوکشون بطور کلی ذهن آدم رو راحت نمیذاره که واقعا "روغنی که ما میخوریم" چیه؟

 


چاره چیه؟

1) شاید بخواین حرفمو رد کنین ولی شایعاتی که در خصوص مصرف روغن حیوانی توی گوشمون خوندن (که سنگینه..که خطرناکه..که..) همش جوسازی کسانیه که نونشون و نفعشون در بیمار موندن و ضعیف موندن منو شماست.
روغن حیوانی در دمای 37 درجه کاملا مایع میمونه. روغن حیوانی سرشار از مواد غذاییه و اتفاقا بسیاری از پزشکان منصف قلب و عروق خوردنشو توصیه میکنن.
مشکل اینجاست که روغن حیوانی گوسفند کمی گرونه و برای مصرف روتین در آشپزخونه هزینه برداره.(فکر کنم الان خوبِ خوبش هر کیلو بین 25 تا سی هزار تومن قیمت داشته باشه)
بزرگان دین فرمودن که  روغن گاو مصرف کنید. قیمت روغن گاو چیزی حدود 12 هزار تومنه.
اما یک نکته رو هم مد نظر قرار بدین دوستان.
اگر شما هفته ای یک کیلو روغن مایع در آشپزخونه مصرف می کنین بدونین که همون یک هفته رو با حدود 600 گرم روغن حیوانی میتونین سپری کنید.
شما در غذایی مثل بادمجان سرخ کرده دائما باید به تابه ، روغن اضافه کنید و بادمجونا دَمبِ دقیقه روغن بطبلن. در حالیکه با روغن حیوانی اینجوری نیست و ممکنه بادمجونا با نصف همون مقدار سرخ بشن.( بشرط اینکه بادمجونا خوب نمک سود شده و آبشون چکیده باشه)
راه دیگه ای هم هست که روغن حیوانی براتون حدود 8 الی 10 هزار تومن تموم بشه.
من حدود دوماهه که دارم همین کارو می کنم.


طرز تهیه روغن دنبه گوسفند

 

 


دوکیلو دنبه گوسفند بخرید(مواظب باشید بهتون "پی" نفروشن)
قیمت : توی تهران از کیلویی 4500 تومن(بازار مولوی) خریدم تا 6500 (بغل خونمون).
فرض کنیم شما در دزفول بخرید کیلویی 5000 تومن که دوکیلوش میشه 10000 تومن.
دوکیلو شیر می خرید حدود 2000 تومن.
دنبه ها رو تمیز می کنید (یعنی با چاقوی تیز اون پشم و پیله ها و اضافات رو در میارید تا دنبه ی خالی داشته باشید)
سپس دنبه ها رو گِندِه گِندِه می کنید (اونقدری که توی دهانه چرخ گوشت بره).
گنده های دنبه رو شستشو بدید.
حالا توی یه ظرف تمیز ، دنبه ها رو توی آب نمک بخوابونید.
فردا دنبه ها رو از آب نمک در بیارید و بذارید توی یه سبد تا آبشون بچکه.
حالا دنبه ها رو توی چرخ گوشت می یَرید.(چرخ می کنید)
پس از یَرنیدن دنبه ها اونا رو توی یه قابلمه (ترجیحا مس باشه) که حجمش حدود 6 کیلو باشه بریزید.
حالا دوکیلو شیر رو هم به دنبه ها اضافه کنید و آروم میکسشون کنید( یَک بزنید).
قابلمه رو بذارید روی کمترین شعله ( در حد شمع).
مراقب باشید : شعله باید خیلی خیلی کم باشه.
سه ساعت درب قابلمه رو بذارید تا خوب داغ شه و سپس درب قابلمه رو کلاً بذارید کنار.
36 ساعت صبر کنید.( البته در این 36 ساعت بهش سر بزنید و سعی کنید هر یکی دوساعت دوسه بار محتوای قابلمه رو خیلی آروم هم بزنید تا حرارت به طور یکسان شامل حال سوژه بشه.
خواهید دید که در این 36 ساعت اثری از شیر نمی مونه. و دنبه ها هم تونیده(ذوب) خواهند شد و مبدل به خاکه های قهوه ای رنگ.
ظرفی جدا آماده کنید برای برداشت حدود 1500 گرم روغن صاف و روشن عین اشک چشم.
با کمچه(ملاغه) آروم آروم روغنِ روی قابلمه را بگیرید و از صافی (ترجیحا جوراب زنانه ی نو و پانکرده) بگذرونید.
ته مونده ها و خاکه های روغن دنبه رو هم می تونید باز کمی بذارید بمونن تا روغن ته مونده هم درآد.
نکته : بعضی با بوی خوش روغن دنبه ممکنه مشکل داشته باشن. میتونن همون اول کمی دارچینی بریزن توی محتوی قابلمه.
میتونن دوتا سیب گلاب بندازن توش.
میتونن دوسرپیاز خلال کنن بریزن توش.
نکته : قیمت حدود 1500 گرم روغن دنبه ی شفاف و تمیز و مطئنی که خودتون گرفتین میشه حدود 12000 تومن. یعنی کیلویی 8000 تومن.
این  1500 گرم روغن دنبه خوش خوراک ، کار 2500 گرم روغن مایع رو براتون انجام میده.
یعنی حدود سه عدد روغن 2200 تومنی.
بنابراین شما به جای 6600 تومن روغن مایع می بایست 12000 تومن روغن دنبه مصرف کنید.
مقایسه جالبی بنظر میاد. درست میگم؟

2) روغن هایی مثل کنجد و زیتون هم کیلویی نزدیک به ده هزار تومن تموم میشه براتون به شرطی که مطمئن باشید اصله. متاسفانه بسیاری از روغن های زیتون خارجی تقلبی هستن. خوشبختانه دزفول یکی از شهرهاییه که خیلی راحت میشه روغن خوراکی کنجد رو کیلویی بین ده تا یازده هزار تومن گیر آورد البته اگر به بو و طعمش بتونید عادت کنید.

 

حقیقت اینه که مصرف روغن کنجد بهتر از روغن حیوانیه اما به صلاح هم نیست که بدن نازنینتون رو کلاً از روغن حیوانی محروم کنید و مصرف هر از گاهیش لازمه.

یادمون باشه که حکم روغن خوراکی در رگ و پی ما همون حکم کارکرد روغن ماشین  در موتور ماشین رو داره.
خداییش من از زمانی که پیکان داشتم تا آلان که یه پژوی فکسنی دارم  گرونترین روغن بازار رو به خوردشون دادم و تفاوتشم اینه که نفس موتور ماشینم همیشه ردیفه.
بحث روغن تمام!
هر کی زودتر روغن دنبه گرفت عکسشو بفرسته همه ببینن.
اینقده این پُست طولانی شد میدونم الان سید رضا سبزقبا به خونم تشنه اس.
یا حق






موضوعات مرتبط: دیسون

تاريخ : ۱۳٩٠/٥/٢٦ | ٢:٢٥ ‎ب.ظ | نویسنده : | نظرات ()